4 gedachten over “Vloerzeil / linoleum / balatum”

  1. Bij enkele foto’s wordt enkel de bovenkant getoond. Is het mogelijk een vloerzeil als asbestverdacht te herkennen op basis van het motief? Bv. foto 3 en 6, verdenk je een vloerzeil met dit motief automatisch?

    Ik baseer mijn bevinding vooral aan hoe de onderzijde van de vloerzeil eruit ziet en aan de elastischiteit ervan. Als ik dan nog twijfel is het een staal.

    • Ja, sommige patronen werden vaak gebruikt bij asbesthoudende vloerzeilen. Het patroon kan dus een belangrijke indicator zijn om een materiaal verdacht te vinden. Maar je zal altijd de onderkant/doorsnede ook moeten bekijken. Vanaf dat je een vloerzeil verdacht vindt, neem je best altijd nog een monster om zeker te zijn, dit is immers een lastig te verwijderen materiaal dat je niet onterecht als asbesthoudend wilt bestempelen.

Plaats een reactie